Starší žáci bez ztráty bodu vyhráli II. ligu

Starší žáci bez ztráty bodu vyhráli II. ligu

Pohár pro mistra II. ligy putuje do Přerova! S přehledem a jasnou dominancí prošli naši starší žáci letošní sezónu a po jasném vítězství v posledním turnaji v přerovském bazénu si zaslouženě na krk pověsili zlaté medaile za vítězství ve II. lize.

Generačně silný a talentovaný tým pod vedením trenérů Petra Přikryla, Jiřího Otáhala a Jiřího Flajšara zúročil poctivou a náročnou tréninkovou přípravu  a prošel naprosto suverénně II. ligou, ve které nenašel přemožitele. Začátek sezóny byl výrazně ovlivněn uzavřeným domácím bazénem v průběhu celého podzimu, což bylo jedním z faktorů, které přispěly k tomu, že i přes čtyři výhry v úvodních turnajích sezóny se našim hráčům nepodařilo vybojovat I. ligu. Kluci ale svými výkony a tréninkovým nasazením jasně dokázali, že jejich místo je mezi nejlepšími týmy a jsou velkou nadějí pro budoucnost vodního póla v Přerově.

Trenér Petr Přikryl po skončení sezóny byl samozřejmě s výkony týmu spokojený: “Celý tým starších žáků je třeba pochválit za přístup k tréninkům a zápasům po celou sezónu. V úvodních podzimních zápasech Poháru ČSVP jsme ze šesti zápasů vyhráli čtyři a jen shodou nešťastných okolností to nestačilo k postupu do I. ligy. Po zbytek sezóny jsme již nepoznali hořkost porážky.”

Důležité je ale také zmínit účast našich hráčů v reprezentačních výběrech ČR: “Co mne těší nejvíce, že hned 4 hráči z toho týmu (Otáhal, Vlk, Navrátil, Flajšar) si vybojovali nominaci do reprezentačního týmu U14 a připojili se tak k našim reprezentantům v kategorii U16 (Netopil, Přikryl, Vilím, Bátěk), kteří jedou na MS světa této kategorie, které se hraje na Maltě v termínu 18. – 24. 6.”

Vítězná sestava KVP Přerov:

Vilím Lukáš, Gerec Jan, Hriník Filip, Přikryl Tomáš, Navrátil Vítězslav, Tšpon Roman, Pospíšil Pavel, Stejskal Jan, Otáhal Filip, Vlk Karel, Mytsiuk Yurii, Flajšar Jakub, Vilím Marek, Kozák Matyáš

KVP Přerov – SK UP Olomouc 15:8 (2:0, 2:2, 5:4, 6:2)

Góly: Otáhal Filip 6, Navrátil Vítězslav 5, Mytsiuk Yurii 2, Hriník Fiip 1, Vlk Karel 1

KVP Přerov – SK Slavia Praha 13:10 (3:0, 4:1, 4:4, 2:5)

Góly: Vlk Karel 5, Otáhal Filip 3, Mytsiuk Yurii 2, Tšpon Roman 2, Vilím Marek 1

KVP Přerov  – Kometa Brno 20:5 (6:1, 5:1, 7:1, 2:2)

Góly: Otáhal Filip 7, Navrátil Vítězslav 4, Tšpon Roman 3, Mytsiuk Yurii 2, Vlk Karel 2, Stejskal Jan 1, Hriník Filip 1

Konečná tabulka II. ligy starších žáků

Vítězství Skóre Body
KVP Přerov 12 250:58 36
SK UP Olomouc 8 167:119 24
SK Slavia Praha 6 145:113 19
KVS Plzeň 2 69:199 8
Kometa Brno 0 67:209 1